Hyperloop в Україні: Омелян анонсував будівництво тестового майданчика
Категорія
Економіка
Дата публікації

Hyperloop в Україні: Омелян анонсував будівництво тестового майданчика

Hyperloop в Україні: Омелян анонсував будівництво тестового майданчика
Джерело:  online.ua

У Дніпрі побудують тестовий майданчик для транспортної системи за аналогією з розробкою відомого американського інженера Ілона Маска Hyperloop.

Про це в рамках прес-конференції 22 лютого розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Американський штат Міссурі зацікавився спорудою трас для надшвидкісних потягів Hyperloop

"Швидкісні залізниці йдуть в майбутнє з появою Hyperloop. Для України це спосіб увійти в ряд передових країн", - підкреслив чиновник.

Він назвав три стадії реалізації проекту: оцінка на рівні Національної Академії Наук, будівництво тестового майданчика в 2019 році, і промислове виробництво. Бюджет проекту обіцяли озвучити через кілька тижнів, однак, уже відомо, що будуть задіяні приватні інвестиції.

Попередньо встановлено, що будівництво в Україні Hyperloop обійдеться вдвічі дешевше за будівництво високошвидкісних залізниць.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше назвали країну, де може з'явитися перший потяг Hyperloop.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?