З любов'ю до себе: вибираємо крем для тіла
Категорія
Цікаве
Дата публікації

З любов'ю до себе: вибираємо крем для тіла

З любов'ю до себе: вибираємо крем для тіла
Джерело:  eva.ua

Часто жінки більше уваги приділяють догляду за обличчям, забуваючи про шкіру тіла. А якщо вже справа доходить до вибору крему або лосьйону для тіла, гадки не мають, яку косметику вибрати й на що звернути увагу. У пошуках відповідей на 5 найпоширеніших запитань ми звернулися до фахівців.

Призначення

Косметика для тіла покликана пом'якшити шкіру, надати їй м'якості, шовковистості та доглянутого зовнішнього вигляду. Використання спеціальних засобів допоможе уникнути передчасного старіння та деформації (розтягування) шкіри.

Виробники також пропонують продукцію цілеспрямованого впливу — захисні, зволожувальні, живильні, антицелюлітні, креми для сповільнення росту волосся. Вибирати слід залежно від потреб шкіри.

Особливості консистенції

Креми, лосьйони та бальзами повинні швидко вбиратися, не залишати відчуття жирності або липкості, мати легкий ненав'язливий аромат (або зовсім без запаху) і консистенцію середньої густини.

Склад

Перед тим як купити крем для тіла, ознайомтеся зі змістом етикетки. Варто відмовитися від косметики, у складі якої міститься сульфат натрію — поверхнево-активна речовина, яка руйнує природну ліпідну плівку шкіри та призводить до передчасного старіння покриву. Якщо у вас жирна шкіра, уникайте косметики зі вмістом мінеральних олій, здатних спровокувати порушення водно-сольового балансу та призвести до появи сального блиску. Фахівці також не рекомендують користуватися косметикою з вазеліном або гліцерином. Зазначені компоненти часто позиціонують як зволожувальні, але насправді вони перешкоджають надходженню кисню до клітин епідермісу.

Якісна косметика містить натуральні компоненти — мед, молоко, екстракти рослин (ромашка, обліпиха, алое вера, авокадо), оливкова олія, мигдальна олія. Перевагою буде, якщо до складу додана гіалуронова кислота, яка глибоко зволожує, перешкоджає швидкому випаровуванню вологи з клітин, і вітамін Е, який запобігає передчасному старінню шкіри.

Якщо плануєте користуватися косметикою влітку, вибирайте варіанти з УФ-фільтрами у складі, а в холодну пору року — з великою кількістю зволожувальних і живильних компонентів.

Тонкощі застосування

Фахівці рекомендують наносити косметику двічі на день на чисте тіло. Уранці краще використовувати зволожувальний крем, перед сном — живильний. Напрямок нанесення — від низу до верху круговими масажними рухами, починаючи зі стоп. Необхідну кількість засобу слід регулювати у процесі, але крему не має бути замало чи забагато. Після нанесення, перш ніж одягтися, почекайте, поки косметика повністю вбереться.

Зберігання

Якщо основа активної формули засобу — натуральні компоненти, термін придатності становить кілька місяців. Для максимального збереження властивостей крему його потрібно зберігати в холодильнику. У продукції з великим вмістом консервантів термін придатності довший, але такі засоби здатні чинити негативний вплив на організм.

Інформація надана фахівцями мережі магазинів «Єва».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?