Закон про реінтеграцію Донбасу вступив в силу: головні нововведення
Категорія
Політика
Дата публікації

Закон про реінтеграцію Донбасу вступив в силу: головні нововведення

Закон про реінтеграцію Донбасу вступив в силу: головні нововведення
Джерело:  online.ua

У суботу, 24 лютого 2018 року, в Україні набув чинності закон про реінтеграцію Донбасу, який підписав президент України Петро Порошенко 20 лютого. Цей закон спрямований на відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

Текст закону про реінтеграцію Донбасу був опублікований в парламентській газеті "Голос України" 23 лютого, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Відповідь на закон про реінтеграцію Донбасу: ватажок "ДНР" виступив з гучними погрозами

Даний закон визнає Росію країною-окупантом, а так звані "ЛНР" і "ДНР" - окупаційними адміністраціями РФ. Він передбачає створення в Україні нової військової вертикалі, яка буде наділена повноваженнями, такими як при введенні воєнного стану.

Межі тимчасово окупованих територій відтепер буде визначати президент на підставі даних Міноборони. Також в законі прописаний новий термін - "межі зон безпеки", які прилягають до району бойових дій.

На підставі цього закону в Україні почнуть визнавати два види документів, виданих на територіях "ЛДНР" - це свідоцтва про народження і смерті.

Також закон про реінтегарцію Донбасу передбачає завершення АТО на сході України. Відтепер там буде введена операція по забезпеченню національної безпеки і оборони, опори та стримання збройної агресії РФ. Після вступу закону в силу на Донбасі також зміниться керівництво по проведенню операції - буде створено новий об'єднаний штаб військових, який стане основним органом управління операцією на території Донецької та Луганської областей.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Клімкін прокоментував долю "ЛДНР" після вступу в силу закону про реінтеграцію Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?