У США оприлюднили секретний документ по "російській справі"
Категорія
Світ
Дата публікації

У США оприлюднили секретний документ по "російській справі"

У США оприлюднили секретний документ по "російській справі"

Комітет розвідки Конгресу США оприлюднив службовий документ по російському втручанню в вибори президента. Він виправдовує ФБР і Мін'юст США, яких республіканці звинувачують у зловживанні програмою стеження FISA.

Відповідний документ був підготовлений демократами на захист ФБР, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Читайте також: США висунули офіційні звинувачення росіянам за втручання у вибори: названі імена

Зокрема, в документі йдеться, що співробітники ФБР і Мін'юсту не зловживали так званою програмою стеження FISA ("Акт про негласне спостереження з метою зовнішньої розвідки"). Співробітники даних відомств виконали свій обов'язок по захисту країни, отримавши дозвіл суду на використання FISA щодо Картера Пейджа, який підозрюється в зв'язках з російською стороною.

Трамп різко відреагував на оприлюднений секретний документ. Він назвав його "політичною і юридичною халтурою".

"Цей документ просто підтверджує всі ті жахливі речі, які були зроблені. Настільки протизаконно", - написав Трамп на своїй сторінці в соцмережі.

Слід додати, що оригінальний варіант даного документа раніше був категорично заблокований Трампом. Тому демократи відредагували документ, перш ніж його оприлюднити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент США Дональд Трамп повністю визнав втручання Росії у вибори президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?