У Польщі цинічно висловилися про відносини з українцями
Категорія
Політика
Дата публікації

У Польщі цинічно висловилися про відносини з українцями

У Польщі цинічно висловилися про відносини з українцями
Джерело:  Niezalezna.pl

Польський лідер Анджей Дуда заявив, що Польща і Україна потребують одна одну, проте, саме українці винні в геноциді поляків в селі Гута Пеняцька в 1944 році.

Про це було заявлено в рамках вшанування 74 річниці злочинів в селі Гута Пеняцька, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Niezalezna.pl.

Читайте також: "Антибандерівський закон": в Польщі виступили з важливою заявою

Дуда закликав не забувати про злочини в Гуті Пеняцькій, де з вини українських солдат, націоналістів і поліцейських на службі у Третього Рейху, загинуло близько тисячі поляків, євреїв і біженців з міст Волині та Поділля.

У той же час, президент Польщі заявив, що його країна прагне до добрих стосунків з Україною. "Наші країни потребують одна одну, щоб бути сильними і безпечними", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше українського гетьмана Богдана Хмельницького прирівняли в Польщі до тих, хто здійснював найбільші злочини проти єврейського народу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?