У сирійській Гуті сталася хімічна атака: загинула дитина, багато постраждалих
Категорія
Світ
Дата публікації

У сирійській Гуті сталася хімічна атака: загинула дитина, багато постраждалих

У сирійській Гуті сталася хімічна атака: загинула дитина, багато постраждалих
Джерело:  BBC

У Східній Гуті сталася потужна хіматака, внаслідок якої кілька десятків людей потрапили до лікарні з симптомами отруєння. Відомо, що в результаті хімічної атаки загинула дитина.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Читайте також: Росія в ООН блокувала розслідування хіматак в Сирії

За даними Сирійсько-американського медичного суспільства, в лікарні Гути потрапили не менше 16 осіб. У всіх були виявлені симптоми отруєння хлором. У центрі моніторингу порушень прав людини підтвердили, що в лікарні Гути надійшли пацієнти з утрудненим диханням, але підтвердження хіматаці не дали.

Слід додати, що атака на Східну Гуту з боку урядових сирійських ВПС, які підтримує Росія, триває вже тиждень. За цей період в даному сирійському районі загинули сотні людей.

При цьому в суботу, 24 лютого Рада безпеки ООН прийняла резолюцію про припинення вогню на території Сирії строком на 30 днів. Але після прийняття цього документа наземний наступ на Східну Гуту з боку військ Башара Асада почався через кілька годин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська авіація здійснила фосфорну атаку на Східну Гуту в Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?