Рабінович обіцяє блокувати роботу МОЗ, якщо Амосову не відновлять на посаді
Категорія
Україна
Дата публікації

Рабінович обіцяє блокувати роботу МОЗ, якщо Амосову не відновлять на посаді

Рабінович обіцяє блокувати роботу МОЗ, якщо Амосову не відновлять на посаді
Джерело:  rbc.ua

Наказ про відсторонення Катерини Амосової з посади ректора Національного медичного університету імені О. О. Богомольця прокоментував в інтерв'ю народний депутат України, голова підкомітету Верховної Ради з прав людини та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович. Він повідомив ЗМІ, що його політична партія може заблокувати роботу МОЗ України, якщо ректора Амосову не відновлять на роботі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

«Заявляючи про повну підтримку студентів та викладачів медуніверситету імені Богомольця, ми вимагаємо негайного поновлення на посаді його ректора Катерини Амосової. Якщо цього не буде зроблено найближчим часом, буквально завтра-післязавтра, то політична партія «За життя» готова повністю заблокувати роботу будівлі МОЗ і закличе своїх прихильників в регіонах до блокування роботи філій МОЗ в областях України!»- пообіцяв політик.

«Ми давно вже говоримо вголос про те, що дії незаконно виконуючої обов'язки міністра охорони здоров'я Супрун руйнують вітчизняну медицину, а так звана «медреформа» просто згубна для населення України. Але Супрун і її підручні йдуть далі - вони готові зруйнувати в нашій країні і систему підготовки медичних кадрів. Їм мало того, що тільки за минулий рік 66 000 медиків уже виїхали з країни шукати щастя в чужих краях. Їм мало, що наші лікарі лікують людей де завгодно, тільки не у нас в Україні. Їм мало, що вони залишили без засобів вітчизняну медичну науку, позакривали наукові інститути, які роками і десятиліттями становили славу вітчизняної медицини, її гордість, а головне - рятували сотні, тисячі життів українців. Тепер Супрун паралізувала провідний навчальний заклад, де готуються медики. І всі мовчать! А ми мовчати не будемо», - підкреслив нардеп.

«Якщо нас не почують, якщо Амосову не відновлять на посаді ректора, не скасують незаконний указ МОЗ, не дадуть принципову юридичну і політичну оцінку діям Супрун і її поплічників, то партія «За життя» готова заблокувати Міністерство (МОЗ, - ред.) в Києві, а також обласні управління охорони здоров'я в регіонах. І це тільки перший крок наших дій - ми вимагаємо не лише якнайшвидшого звільнення Супрун, а й кримінальну відповідальність всіх цих «горе-реформаторів» за руйнування вітчизняної медицини і небачені досі показники хвороб і смертей наших співгромадян. Я вже заявляв, що «За життя» оголошує 2018 й рік «роком звільнення від Супрун», гасло «Геть Супрун!» - це головне гасло партії «За життя» на найближчий час», - заключив він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?