Рада збільшила штрафи за поїздки на окупований Донбас і в'їзд персон нон-грата
Категорія
Україна
Дата публікації

Рада збільшила штрафи за поїздки на окупований Донбас і в'їзд персон нон-грата

Рада збільшила штрафи за поїздки на окупований Донбас і в'їзд персон нон-грата

В Україні збільшили штрафи за порушення правил перетину державного кордону і лінії розмежування з окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

Рішення про це прийняли у Верховній Раді України голосами 251 нардепа, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Читайте також: Росія почала дивно поводитися в окупованому Криму

Відзначається, що новий документ підвищує штрафи за опір прикордонникам з 85-170 грн до 850-1700 гривень, в той час як при повторному такому порушенні штраф зростає з 170-340 грн до 1700-5100 гривень. Такі ж штрафи можуть бути застосовані проти іноземців, які прострочили документи на знаходження або порушили правила перебування на території України.

Штраф за перетин лінії розмежування на Донбасі встановлений на рівні в 510-1190 гривень, в той час як перетин державного кордону з підробленими документами тепер буде каратися штрафом у 3400-8500 гривень.

Також в документі йдеться, що тепер справи про адміністративні порушення, які відносяться до судів на території анексованого Криму, тепер будуть розглядатися в судах за місцем виявлення порушення.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше КПВВ на лінії розмежування на Донбасі почали переводити на новий режим роботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?