Скандал з кокаїном в посольстві РФ в Аргентині: російські дипломати насмішили коментарем
Категорія
Світ
Дата публікації

Скандал з кокаїном в посольстві РФ в Аргентині: російські дипломати насмішили коментарем

Скандал з кокаїном в посольстві РФ в Аргентині: російські дипломати насмішили коментарем
Джерело:  online.ua

Про сотні кілограм кокаїну, який знайшли в школі при посольстві Росії в Аргентині, могли знати спецслужби РФ.

Про це в своєму блозі написав батько учнів школи Максим Миронов, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: На Київщині заступника мера Вишгорода викрили в розкраданні і наркоторгівлі

Відзначається, що спочатку в МЗС Росії розповіли, що до появи кокаїну причетний якийсь "працівник технічного складу установи, що закінчив на той час відрядження за строковим трудовим договором". У той же час, Миронов написав, що після анексії Криму в школі посилили охорону, - потрапити всередину стало неможливо без супроводу, при вході постійно чергували бійці спецслужб, вівся запис відеокамер, і т.п.

"Версію про те, що 12 валіз з кокаїном можна було пронести в школу без відома охорони, можна відразу виключити, - написав він. - Я кщо хтось хоче пронести такий вантаж на територію посольської школи і забезпечити його збереження, потрібно домовлятися з начальником охорони".

Читайте також: У жителя Запоріжжя вилучили наркотики на рекордну суму

У посольстві РФ в Аргентині відповіли на запис Миронова, звинувативши його в некомпетентності, маніпулюванні непідтвердженою інформацією з метою зробити "вау-ефект".

"Ніякої критики не витримує наведений в пості "факт" щодо обмеженого доступу технічних співробітників Посольства на територію школи. Представники господарської служби в силу специфіки своєї роботи в будь-який час можуть пройти в складські та технічні приміщення, розташовані в будівлі", - заявили російські дипломати.

Варто зауважити, що така реакція РФ викликала критику громадськості. Так, російський публіцист, галерист, арт-менеджер Марат Гельман написав: "У посольстві знайшли 400 кг коксу, а ганьбить країну якийсь Миронов, який написав про це пост. Можу тільки процитувати вашого начальника Лаврова - д**іли".

Російський фінансист і журналіст Слава Рабинович також зазначив: "Я думав, що помру від старості. Тепер я зрозумів, що помру від сміху. Впізнаю школу МДІМВ (МГИМО, - рос.) і МЗС путінського покоління. Кримінальники під коксом скриплять про скріпи. Текст гідний путінської Росії".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше аргентинська поліція виявила 12 валіз з майже 400 кг кокаїну в дипломатичній пошті, яка прямувала в Росію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?