Сто дзвінків тим, хто шукав близьких - історії бійців із Дебальцівського котла
Категорія
Україна
Дата публікації

Сто дзвінків тим, хто шукав близьких - історії бійців із Дебальцівського котла

Сто дзвінків тим, хто шукав близьких - історії бійців із Дебальцівського котла
Джерело:  online.ua

Восени 2017 року журналісти порталу Zaborona знайшли у Бахмутському краєзнавчому музеї згорток шпалер, на якому було написано близько ста імен та номерів телефонів. Кожне з імен належить бійцю, якого втратили при виході з Дебальцевого. Родичі та друзі зниклих вносили їхні імена та свої номери телефонів, сподіваючись знайти близьких.

Журналісти зателефонували за кожним із тих номерів, що були у списку, і дізналися, що ж сталося з бійцями, які зникли 3 роки тому, у лютому 2015 року. Більшість родичів розказали свої історії, які проливають світло на події, про які мало що знають у суспільстві, а офіційна версія українського керівництва сильно різниться від свідчень тих, хто був там.

Cім історій об'єднали у проект під назвою « Дебальцеве. Сто дзвінків тих, хто шукав близьких. І сім історій тих, хто знайшов ».

Як відомо, бої за Дебальцеве розпочалися влітку 2014 року, а найгарячіша фаза припала на січень-лютий 2015-го. За офіційною версією, виведення українських підрозділів з «дебальцівського котла» тривало 17-19-го лютого. Насправді, останні невеликі групи бійців виходили в Бахмут (до перейменування – Артемівськ, – ред.) аж до 24-го числа. Військові проривалися з оточення колонами по замінованих дорогах під постійним обстрілом ворожої артилерії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у мережі з’явився відеозапис, знятий над Дебальцевим Донецької області, де в 2015 році проходили жорсткі зіткнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?