Мовний закон Ківалова-Колесніченка визнали неконституційним
Категорія
Україна
Дата публікації

Мовний закон Ківалова-Колесніченка визнали неконституційним

Мовний закон Ківалова-Колесніченка визнали неконституційним
Джерело:  online.ua

Конституційний суд України прийняв рішення про неконституційність Закону України "Про засади державної мовної політики", який був прийнятий за пропозицією нардепів від Партії регіонів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка в 2012 році.

Рішення про це прийняли 28 лютого, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні жорстко висловилися про мовне питання і міських божевільних

"Закон Ківалова-Колесніченка визнаний неконституційним! Спасибі всім депутатам хто підписав це подання до Конституційного суду, яке я мав честь представляти в КСУ разом з Іриною Фаріон та Леонідом Ємцем", - написав у мережі столичний депутат від ВО "Свобода" Олег Бондарчук.

Варто зауважити, що документ "Про засади державної мовної політики" почали переглядати в листопаді 2016 року, - викликала сумнів конституційність декларованої їм можливості введення офіційної двомовності в регіонах, де кількість нацменшин більше 10%.

Як повідомляв ONLINE.UA, Закон "Про засади державної мовної політики" був прийнятий голосами більшості зі значними порушеннями процедури розгляду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?