Григорія Суркіса підозрюють в розтраті 2 млн євро «платежів солідарності» УЄФА, - ЗМІ
Категорія
Спорт
Дата публікації

Григорія Суркіса підозрюють в розтраті 2 млн євро «платежів солідарності» УЄФА, - ЗМІ

Григорія Суркіса підозрюють в розтраті 2 млн євро «платежів солідарності» УЄФА, - ЗМІ
Джерело:  ProsportUA

Фінансові кошти, які колишній президент ФФУ Григорій Суркіс і віце-президент організації Олександр Бандурко збирали з вітчизняних клубів на будівництво бази для національної збірної, могли бути витрачені не за призначенням. Про це повідомляє видання ProsportUA, передає ONLINE.UA.

ЗМІ повідомляють, що Суркіс і Бандурко планували побудувати навчально-тренувальну базу в селі Гореничі під Києвом, про що було заявлено раніше в 2003 році. Комплекс повинен був розташуватися на території колишньої військової частини, але ФФУ так і не отримала право на володіння цією землею. Проте, на ділянці проводилися підготовчі роботи, витрачалися гроші, а це приблизно 2 млн євро, або такі витрати лише фіксувалися на папері, що викликає серйозні підозри в нецільовому використанні коштів.

Про проект згодом забули, але зараз у Григорія Суркіса та Олександра Бандурко можуть виникнути через нього серйозні проблеми, пише видання. Справа в тому, що для будівництва бази футбольні чиновники акумулювали гроші, які УЄФА виділяв українським клубам протягом чотирьох років: з сезону-2000/2001 до сезону-2003/2004. Як пише ProsportUA, ці кошти, а саме - 2 млн. Євро, клуби нібито «добровільно» передали ФФУ на будівництво футбольної бази, яка теоретично могла б потім використовуватися ними для проведення зборів.

«Але за ці гроші потрібно відзвітувати перед УЄФА. А виходить, що левова частка цієї суми витрачена на різні роботи на ділянці, який ... не належить федерації! Та й якби належав - пред'явити для звітності ревізорам з УЄФА можна тільки кілька сотень метрів поржавіли забору», - зазначає видання.

За даними ProsportUA, ФФУ ініціювала внутрішнє розслідування з цього питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?