США вжили заходів проти Польщі через скандальний закон - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

США вжили заходів проти Польщі через скандальний закон - ЗМІ

США вжили заходів проти Польщі через скандальний закон - ЗМІ
Джерело:  Gazeta Prawna

Адміністрація американського лідера Дональда Трампа інформувала Польщу про "заморожування" зустрічей на вищому рівні через скандальні зміни в закон про Інститут національної пам'яті.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Dziennik Gazeta Prawna.

Читайте також: У США невдоволено висловилися про "антибандерівський" закон Польщі

Відзначається, що зустрічі з Дональдом Трампом і віце-президентом Майком Пенсом "заморожені" до рішення польсько-ізраїльського конфлікту.

У той же час, в травні Польща отримує головування в Раді безпеки ООН, після чого польський лідер Анджей Дуда відвідає Нью-Йорк і Чикаго. Також в США навідається глава МЗС Матеуш Моравецький. Вважалося, що дані візити стануть найважливішими дипломатичними подіями Польщі 2018 року.

"Американці делікатно сказали, що з організацією зустрічей з вищими керівниками США виникне проблема", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 березня набув чинності польський закон про Інститут національної пам'яті, який вводить кримінальну відповідальність за заперечення "злочинів українських націоналістів" і заяви про причетність Польщі до злочинів Третього рейху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?