Хто кого: Нафтогаз закликав українців допомогти в боротьбі з Газпромом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Хто кого: Нафтогаз закликав українців допомогти в боротьбі з Газпромом

Хто кого: Нафтогаз закликав українців допомогти в боротьбі з Газпромом
Джерело:  online.ua

Нафтогаз України після негативної реакції Газпрому на рішення Стокгольмського арбітражу попросив громадян про допомогу.

Відповідне звернення опублікували на сторінці компанії в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Путін назвав умову відновлення транзиту газу РФ через Україну

Нафтогаз підкреслив, що Росія після рішення знизила на 20% тиск в газопроводах, через що Україні доводиться додавати свої потужності для забезпечення транзиту російського газу в Європу. Внаслідок цього компанії не вистачає потужностей для повноцінного забезпечення українців опаленням, - Нафтогаз не встигає качати необхідну кількість газу з підземних сховищ.

"Як ви знаєте, Європа і Газпром грають зараз в гру "хто кого". Мета РФ - здійснити мрію або про "Україна замерзла", або про "Україна - ненадійний транзитер і відбирає газ". Це було б дуже доречно за два тижні до виборів самі знаєте кого", - підкреслили в компанії.

Так, українців закликали допомогти в зниженні тиску, і зменшити споживання газу на найближчі кілька днів, поки не потеплішає, - знизити на 1-2 градуси температуру в приміщеннях, що обігріваються котлами, знизити температуру в системах централізованого опалення.

"Ваша допомога в зменшенні потреби в газі буде дуже до речі. Сьогоднішній день - найкритичніший", - відзначили в Нафтогазі.

Варто зауважити, що в мережі неоднозначно сприйняли заклик компанії. Так, одні заявили, що вже знизили споживання: "Ще вчора знизила, щойно прочитала новини", "Батьки сьогодні дровами будуть топити", "Після подорожчання газу ми котел вмикаємо тільки на мінімум. У будинку температура максимум 17 градусів. А вранці - і 13-14".

У той же час, інші обурилися: "Знизьте ціну на газ на 1 грн днем і на 2 грн вночі і тоді поговоримо. Я одягнений вдома ходжу, а як за комуналку платити, то роздягатися доводиться", "Знизьте собі зарплати, за гроші купите газ!", "Може ви там в Нафтогазі мерседеси свої попродаєте і пересядете на Ланоси?".

Як повідомляв ONLINE.UA, після рішення Стокгольмського арбітражу на користь України Газпром заявив про протест і повернув гроші, які були внесені в якості передоплати за березневий газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?