Опубліковано повний текст звернення Януковича до Путіна про введеня військ до України
Категорія
Україна
Дата публікації

Опубліковано повний текст звернення Януковича до Путіна про введеня військ до України

Опубліковано повний текст звернення Януковича до Путіна про введеня військ до України

Адвокат Януковича Віталій Сердюк після прес-конференції, яка відбулася 2 березня у Москві, як і обіцяв, надав ЗМІ для ознайомлення звернення свого підзахисного до президента РФ Володимира Путіна, датоване 2014 роком.

Повний текст документу опублікував УНІАН, повідомляє ONLINE.UA.

В зверненні до президента РФ Володимира Путіна Віктор Янукович просить за допомогою російських збройних сил навести лад в Україні. Він написав про "антиконституційний озброєний державний переворот", розкол в українському суспільстві тощо.

Читайте також: Допит Порошенка у справі Януковича: президент дав важливі свідчення

"Як офіційно обраний президент України, заявляю. Події на майдані, незаконне захоплення влади в Києві призвели до того, що Україна опинилася на порозі "громадянської війни". В країні панують хаос і анархія, життя, безпека та права людей, особливо на південному сході і в Криму, — під загрозою… У зв'язку з цим звертаюся до президента Росії В. В. Путіна з проханням використовувати збройні сили Російської Федерації для відновлення законності, миру, правопорядку, стабільності та захисту населення України", – йдеться на початку звернення.

Крім того, Янукович у документі розповідає Путіну про ситуацію у Криму та на Донбасі. За його словами, в Україні відбувся розкол суспільства.

Як повідомляв ONLINE.UA, сьогодні, 2 березня, відбулась прес-конференція Віктора Януковича в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?