Легкі способи підробітку для студентів
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Легкі способи підробітку для студентів

Легкі способи підробітку для студентів
Джерело:  online.ua

Щойно отримав стипендію, як від неї вже і сліду нема? Знайома ситуація! Дізнайся, як можна підзаробити, витративши мінімум часу і зусиль.

Слухай музику

Ця робота – суцільне задоволення. Усе, що ти повинен робити, – слухати аудіозаписи молодих виконавців на ресурсі Slicethepie і висловлювати власну думку. 10-15 хвилин на день, приємні (і, звісно, не дуже) голоси – й кілька доларів у кишені!

Запроси когось на обід

Якщо твоя кулінарна майстерність виходить далеко за рамки яєчні чи смаженої картоплі – поспішай реєструватися на Eat With. Це сайт, на якому за самостійно визначену плату можна запросити мандрівників на обід, вказати приблизну тривалість трапези і максимальну кількість людей, яких готовий нагодувати. Наразі Україна представлена лише однією гостинною особою, тож не впусти шанс розбагатіти!

Позбався від старого телефону

Б’ємося об заклад, що тобі у спадок теж дісталася «та сама» Nokia, про яку згадуєш хіба що коли… жартуєш. За кордоном «беушний» телефон можна продати відповідній компанії з утилізації, яка відправить його до далекої Азії, де його розберуть на деталі. В Україні охочі також знайдуться: центри з ремонту техніки, радіоринки і навіть колекціонери раритетних мобільних телефонів! Аби заробити більше, підключи членів родини.

Продавай

…конспекти лекцій

Коли відвідуєш усі лекції і старанно пишеш конспекти, можеш заробити не лише бали до сесії, а й трохи грошенят. За кордоном існують цілі сайти з оцифрованими «рукописами» (наприклад, Notesale). Не бажаєш і для українців-лінивців щось подібне створити?

…одяг

У новому сезоні хочеться поповнити гардероб чимось свіженьким. Найпростіший на сьогодні спосіб це зробити – продавати речі, які лише місце на полицях займають. Тут варіантів багато: і спільноти в соцмережах, і популярні сьогодні гаражні розпродажі (для інформування про них створили навіть спеціальний додаток – ARoglyph), і окремі сайти (на кшталт Шафа.юа).

…книги і підручники

Буває, потрапляєш якось на горище до бабусі, починаєш прибирати, а там море всякої всячини: і старезні книги, і періодика… Викидати нібито шкода, але й використати не знаєш як. Вихід є – усе можна продати! У нагоді стане «Сампродав» – мистецький маркетплейс, який дає можливість користувачам продати або знайти певну книжку. Він націлений передусім на рідкісні та старі видання, які важко знайти у звичайних книгарнях або онлайн-магазинах.

…чи старі CD, фільми та ігри

Якщо для тебе ці речі потроху втрачають актуальність, саме час віддати їх у добрі руки! Люди, що хочуть купити рідкісні CD, були, є і будуть. Варто тільки уважно пошукати! Допоможуть ресурси типу Ukrhard, Еkomissionka та багато інших.

Тестуй сайти

Багато великих компаній із задоволенням послухають твій відгук щодо зручності їхніх веб-сайтів. Варто тільки створити акаунт на одному з ресурсів, і можна негайно братися за роботу. Зазвичай усі розрахунки проводяться через систему PayPal.

Стань гуру Twitter

Якщо ти – активний користувач цієї соцмережі і маєш сотні фоловерів, є люди/організації/підприємства, готові платити за поширення інформації про свою діяльність. Плата залежить від кількості твоїх підписників та деяких інших факторів (вікової категорії тощо). Заробити можеш, наприклад, із SponsoredTweets чи PaidPerTweet.

Пропонуй божевільні послуги

На сайті Fiverr можна запропонувати протягом кількох днів вдавати чиюсь подругу чи друга у Facebook та висувати інші божевільні пропозиції. Звичайно, там є місце і для більш серйозних ідей: створити логотип, перекласти текст тощо. Ціну за послугу визначаєш сам.

Перетворися на таємного покупця

Нагода відчути себе спецагентом! Твоє завдання – вдавати із себе клієнта певної установи (аптеки, закладу харчування, торгового комплексу, працівників офісу тощо) та за певними критеріями оцінювати якість надання послуг чи запропонованих продуктів, відповідність стандартам чи рівень обслуговування. Замовником може бути власник, постачальник і т.д. Буває, що і з прихованою камерою та диктофонами працювати доведеться! Вакансій у різних регіонах завжди багато, які так і називаються – таємний покупець. Заповнюєш онлайн-анкету і чекаєш на пропозиції.

Займайся онлайн-репетиторством

Для цього не треба посвідчення кандидата наук. Достатньо бути добре обізнаним у певних навчальних предметах. Можеш викладати мову для людей втричі старших за тебе, навчати математики студентів-першокурсників чи просто допомагати школярам виконувати домашні завдання. Зі свого досвіду рекомендую Preply.

Реєструйся на фотостоках

Про те, як заробляти на фотостоках, «Студвей» уже писав. Що може бути приємніше, ніж заробіток за виконання улюбленої роботи?

Стань зіркою YouTube

Мабуть, YouTube ми почали використовувати частіше, ніж Google. Володієш знаннями, якими можеш поділитися? Долучайся до YouTube Partner Program, і про тебе зможе дізнатися цілий світ.

Бери участь в онлайн-опитуваннях

Такий вид підробітку не вимагає багато часу: маєш вільну хвилинку – заповнюєш анкету і береш участь у маркетинговому дослідженні. Ось сайти, яким є що запропонувати: AskGFK, MOBROG, Мyiyo, ONLINE.UMG.UA та багато інших.

Автор Ірина Зух

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?