9 способів швидко запам’ятати англійські слова
Категорія
Цікаве
Дата публікації

9 способів швидко запам’ятати англійські слова

9 способів швидко запам’ятати англійські слова
Джерело:  online.ua

Щоб вивчити англійську мову, треба постійно поповнювати свій лексичний запас, що не так вже й легко. Сьогодні ми розповімо про кілька простих способів як зробити це, навіть не спітнівши.

1. Не намагайся вивчати поодинокі слова

Це нудний процес і все швидко вилітає з голови. Саме тому вчити слова в алфавітному порядку – не результативно. Створюй групи слів на одну тему. Наприклад, illnesses and injuries (хвороби і травми):

Ache (біль); Allergy (алергія); Bandage (пов’язка); Choke (вдавитися); Pressure (тиск); Rash (висип); Stomach (шлунок).

2. Вчи слова в контексті, щоб пізніше можна було використовувати їх в реченні не замислюючись

Наприклад, різні форми слова «approach» (зближатися, наближення):

Attention, Passengers! The next train to Ashmont is now approaching! (Увага, пасажири! Наступний потяг до Ешмонту наближається!) I think we should approach the problem with caution. (Я думаю, нам варто підійти до вирішення проблеми з обережністю). Don’t approach that house. (Не наближайся до цього будинку).

3. Вчи слова, які часто вживаються разом

Наприклад:

tigers and airplanes (тигри й літаки) roar (ричать / ревуть), але не shout (кричать) або scream (верещать); glass crash (скло розбивається) на підлогу; …leaves rustle (листя шелестять), коли віє вітер; doors slam (двері грюкають), коли хтось їх зачиняє з силою, а в фільмі жахів вони завжди creak (скриплять).

4. Створюй асоціації

Пов’яжи слово з важливим поняттям чи спогадом – працює. Наприклад, ти цікавишся біографією Джорджа Буша, а він має bushy eyebrows – густі брови, чи твої 20 cats (котів) часто purr (мурчать).

5. Постійно повторюй матеріал

Якщо в тебе є щоденник – кожного дня пиши в ньому нове слово. Розвісь по кімнаті / квартирі (на холодильнику, біля раковини, на дверцях шафи, біля монітору – там, де ти найчастіше буваєш) стікери з перекладом і реченням-прикладом. Носи з собою зошит, в який будеш записувати цікаві слова, перечитуй його й час від часу записуй речення, вживаючи нову лексику.

6. Використовуй слова кожного дня

Записуй їх, проговорюй подумки, складай з ними речення. Заведи блог або щоденник, в якому будеш публікувати маленькі тексти з новою лексикою. Головне – стабільність.

7. Групуючи слова за тематикою, зображай їх графічно – за допомогою схем

8. Називай все, що знаходиться навкруги тебе

Сядь у своїй кімнаті й згадай назви всіх речей, які там є. Якщо не знаєш якихось слів – запиши їх українською мовою, а пізніше переклади й вивчи. Йди в бібліотеку, парк, кав’ярню, на вокзал і роби всюди те саме.

9. Пасивне вивчення слів

Звичайно, фільми варто дивитися англійською, так само, як і читати книги, слухати музику чи радіо. Це створює ефект англомовного середовища й допомагає не забувати вивчене.

Вже скоро «Студвей» розкаже більше про інтерактивні методи вивчення англійської: мобільні додатки, розмовні клуби, програми тощо. Більше того – ми випробуємо їх на собі й підіб’ємо підсумки. Тож чекай нових порад й… експериментів щовівторка!

Зображення: sitebuilderreport.com/stock-up

Автор Анна Михайловська

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?