Готуємо рис в екстремальних умовах гуртожитка
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Готуємо рис в екстремальних умовах гуртожитка

Готуємо рис в екстремальних умовах гуртожитка
Джерело:  online.ua

Нещасні студенти часто вимушені стояти в кілометрових чергах до душових кімнат чи пральних машин (і добре, якщо вони взагалі є на кампусі). Це стосується і приготування їжі в гуртожитку – зробити це в складних умовах не настільки легко, як може здаватися на перший погляд.

Судячи зі слів спеціалістів, рис належить до тих продуктів, які є повністю безпечними для вживання, крім того, він містить певну кількість вітамінів, отже смакувати його – це ще і корисно.

Рис – продукт, який потребує при приготуванні постійної концентрації уваги та немалих здібностей. В основному, недосвідчені люди, які вперше в житті зіштовхуються з потребою варити рис, навіть не здогадуються, які випробування на них чекають попереду. Відволіктися на секунду – і замість смачної азіатської каші ви смакуватимете суцільну груду білої підгорілої суміші підозрілого зовнішнього вигляду.

А враховуючи те, що на кухні в гуртожитках треба тримати постійну оборону і пильнувати, щоб ваша каструля нікуди таємничо не зникла – приготувати рис у гуртожитку стає справді важким завданням (навіть складніше, ніж здати іспит найпринциповішому викладачу).

Отже, вашій увазі пропонуються основні методи, як приготувати рис в умовах гуртожитку швидко, якісно та без шкоди собі та оточуючим людям.

Метод перший

Якщо ви ніколи не бували в країнах Азії – настав ваш час. Збирайте рюкзак, купуйте на всю збережену стипендію квиток до Південної Кореї, і рушайте на рисові поля цієї прогресуючої країни. Там ви можете домовитися з місцевими фермерами, купити насіння рису польового і з почуттям виконаного обов’язку повертатися до рідних стін, в свій студентський гуртожиток. Щойно ви закопали насіння в горщик з ґрунтом, лишається лиш трохи почекати – за декілька місяців у вас вже будуть власні півтораметрові стебла польового рису, зерна яких вам залишиться лише зібрати, обробити, та кинути в каструлю. Як результат – перед вами стоятиме посуд з власноруч вирощеним та зібраним рисом. Така їжа, навіть якщо ви зіпсуєте її після приготування, буде виявлятися найсмачнішою у світі. Але, погодимося, метод не з найлегших, хоча, не дивлячись ні на що, в світі вже є люди, які пішли на подібні експерименти.

Метод другий

Не рушайте в Корею – просто вдягніть куртку, вийдіть в супермаркет та купіть собі пачку рису з полиць продуктового. Ціни на них зазвичай не такі високі, а отже рис можна назвати економним варіантом для смачної трапези. Як варити рис? Процес його приготування не такий і важкий, але все ж потребує вашої постійної уваги. Цей продукт може швидко зіпсуватися, підгоріти чи склеїтися. Головне – не пропустити момент і вчасно вимкнути вогонь. Перед початком приготування бажано промивати рис декілька разів, адже виробляється він іноді не в зовсім стерильних умовах. Потім залийте його водою – якщо ви маєте бажання смакувати розсипчастий рис, то вода має бути холодною, і ставте на вогонь. Не забувайте слідкувати за тим, щоб вашу каструлю ніхто випадково не переніс чи переставив, адже при готуванні рису не бажано змінювати температурний режим.

Метод третій

Купіть в супермаркеті фасований рис в пакетиках . Його не треба буде промивати, чистити, адже він вже був оброблений паром. Готується він також набагато легше: не треба нічого розмішувати та особливо пильнувати за його станом. Зазвичай рис з таких пакетиків виходить розсипчастим, готується він в середньому 15 хвилин, а отже є прекрасним рішенням в питанні економії часу для студентів та жителів гуртожитків. Насолоджуйтеся швидко приготовленою і доволі смачною стравою

Метод четвертий

Якщо ви щасливий володар підвищеної стипендії, а батьки про це не знають і щомісяця висилають вам по декілька тисяч гривень на життя (питається: що ви взагалі забули у гуртожитку?), то ви можете ніяк не хвилюватися щодо приготування рису, а просто набрати номер ресторану східної кухні і замовити готовий продукт прямо до входу в будівлю. Ви все зробили правильно, і не приклавши жодних зусиль, насолоджуєтесь творінням кращих кухарів міста.

Якщо таки вирішили посмакувати рис, то можете послухати поради від Джеймі Олівера про те, як краще його приготувати.

Як бачите, методів приготування рису існує вдосталь, а навіть якщо ви не знаєте, як правильно варити рис – не хвилюйтесь, це не так і важко. Деякі з вищеперерахованих методів навіть дозволять зекономити час, не обтяжувати довгим приготування інших студентів, та (якщо ви все зробите правильно) насолодитися смачною та корисною трапезою.

Фото: соцмережі.

Автор Микита Гладченко

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?