Нардеп Лубінець намагався взяти на поруки підозрюваних у замаху на главу ДПЗКУ, - ЗМІ
Категорія
Події
Дата публікації

Нардеп Лубінець намагався взяти на поруки підозрюваних у замаху на главу ДПЗКУ, - ЗМІ

Нардеп Лубінець намагався взяти на поруки підозрюваних у замаху на главу ДПЗКУ, - ЗМІ

Одного з підозрюваних у замаху на керівника ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України», намагався взяти на поруки народний депутат від БПП Дмитро Лубінець, про це повідомляє КП Україна, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що в ході засідання Печерського районного суду Києва щодо обрання запобіжного заходу для підозрюваних в замаху на керівника ДПЗКУ, яке відбулося увечері 1 березня, нардеп намагався взяти на поруки підозрюваного Миколу Стрепаченко.

У той же час на сторінці Дмитра Лубінця на сайті Ради зазначено, що його помічниками на громадських засадах числяться родичі підозрюваного - батько Стрепаченко Микола Борисович і його сестра Стрепаченко Ольга Миколаївна.

Джерело зазначає, що, хоча на поруки Стрепаченко взяти не вдалося, рішенням судді Лариси Цокол усі четверо підозрюваних в замаху: Микола Стрепаченко, Олександр Царенко, Борис Драпак та Ярослав Мужик були відпущені під заставу в 350 тис грн.

Раніше повідомлялося про те, що Національна поліція України затримала учасників злочинної групи, яких підозрюють в організації замаху на одного з керівників ДПЗКУ. Операція по затриманню злочинців проводилася 26 і 27 лютого 2018 року спільно з ГУР МО України та Генеральною прокуратурою. Серед затриманих - керівник одного зі структурних підрозділів Державної продовольчо-зернової корпорації і службовець ГУР.

«26 і 27 лютого 2018 року слідчі Головного слідчого управління Нацполіціі, оперативники Департаменту внутрішньої безпеки та Департаменту захисту економіки Нацполіціі спільно з працівниками Управління власної безпеки ГУР МО України при процесуальному керівництві Генеральної прокуратури України провели заходи по затриманню зловмисників замовників, організатора і виконавців. Всіх їх затримали в порядку статті 208 КПК України. Найближчим часом в Печерському суді затриманим буде обиратися запобіжний захід», - повідомили в Нацполіціі.

Там також відзначили, що замах на одного з керівників ДПЗКУ, вчинене 10 листопада 2017 року, було безпосередньо пов'язане з професійною діяльністю потерпілого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?