ФФУ ініціює розслідування у відношенні Бандурко на 2 млн євро, - ЗМІ
Категорія
Спорт
Дата публікації

ФФУ ініціює розслідування у відношенні Бандурко на 2 млн євро, - ЗМІ

ФФУ ініціює розслідування у відношенні Бандурко на 2 млн євро, - ЗМІ
Джерело:  24 канал

Колишнє керівництво ФФУ в особі Григорія Суркіса та Олександра Бандурко, що займав позицію першого віце-президента, підозрюється в розкраданні 2 млн євро, які було виділено УЄФА на українські клуби з метою розвитку дитячого футболу в Україні. Про те, що на українский футбол чекає гучний скандал, повідомляє  канал новин "24", передає ONLINE.UA.

У 2003 році керівництво ФФУ заявило, що планує побудувати на 40 га недалеко від Києва в селі Гореничі базу для тренувань національних збірних. Проект передбачав наявність манежу та близько десяти футбольних майданчиків.

Фактично не було побудовано нічого. В 2010 році ідею будівництва навчально-тренувальної бази було офіційно покинуто. На місці будівництва знаходиться кілька сотень метрів паркану, який зонує територію. ЗМІ повідомляють, що на цей проект колишнє керівництво ФФУ витратило 2 млн євро.

Потрібно зазначити, що Бандурко та Суркіс витратили не гроші ФФУ, а 2 млн євро, які були виділені Федерацією як "платежі солідарності" українським клубам від УЄФА в період з 2000 по 2004 рік. Українські клуби на той момент прийняли рішення принести гроші ФФУ, щоб ті могли на них побудувати тренувальну базу для збірних.

Тепер з вчинками Бандурко і Суркіса доведеться розбиратися в новому керівництву ФФУ, яке вже ініціювало розслідування по цьому питанню. За витрачені гроші колишньому керівництву ФФУ доведеться звітувати перед УЄФА, але фактично бази - немає, а ділянка, де її планували побудувати, не належить ФФУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?