Помер легендарний радянський оперний співак
Категорія
Світ
Дата публікації

Помер легендарний радянський оперний співак

Помер легендарний радянський оперний співак
Джерело:  online.ua

3 березня 2018 року в Вільнюсі помер всесвітньо відомий оперний співак Віргіліюс Норейка. Легендарний народний артист СРСР помер у віці 82 років.

Про це повідомляється на сторінці Союзу музикантів Литви в соцмережах, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Помер відомий український філософ і академік

"Важка втрата: сьогодні вранці помер Віргіліюс Норейка. Серцеві співчуття дружині Лорете, сім'ї, всім близьким, і всім нам - один за одним ідуть корифеї століття. Нехай залишаються вони якомога довше в нашій пам'яті, щоб їх мистецтво поширювалося і нам було б на що рівнятися ..." - йдеться в повідомленні.

Співчуття з приводу раптової смерті оперного співака висловили його численні шанувальники, а також члени уряду Литви. Зокрема, голова литовського парламенту Вікторас Пранцкетіс написав, що особистість Віргіліюса Норейки і його незвичайний талант назавжди залишаться в історії його країни.

Віргіліюс Норейка народився в 1935 році в литовському місті Шяуляй. З 1957 року вiн був солістом театру опери та балету Литовської РСР, якому присвятив майже 20 років свого життя.

Радянський оперний співак багато разів виступав на світових сценах в Москві, Берліні, Стокгольмі, Празі, Варшаві, Чикаго і Ризі. Тенор за свою тривалу кар'єру виконав більше 700 сольних концертів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії раптово помер син відомого режисера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?