Польща висунула перше звинувачення по "антибандерівському закону"
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща висунула перше звинувачення по "антибандерівському закону"

Польща висунула перше звинувачення по "антибандерівському закону"

Після вступу в силу скандального "антибандерівського закону" Варшава висунула перші звинувачення. Неурядова організація "Польська ліга проти дифамації" (RDI) подала позов проти аргентинської газети Pagina 12.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Читайте також: США вжили заходів проти Польщі через скандальний закон - ЗМІ

Джерело вказує, що предметом позову стала стаття Федеріко Павловського про погром в Єдвабні в 1941 році, в якій було використано "протизаконне" фото. На знімку зображений антикомуністичний польський боєць опору після Другої світової війни. Цей матеріал в Польщі розцінили як "дії, спрямовані на шкоду польської нації і репутації польських солдатів".

В аргентинському виданні нагадали, що масове вбивство євреїв (не менше 300 чоловік) в селі Єдвабні в липні 1941 року скоїли поляки, а не німці, як вважалося спочатку. У зв'язку з цим в 70-ту річницю погрому в Єдвабні екс-президент Польщі Броніслав Коморовський приніс вибачення єврейському народу.

Нагадаємо, скандальний польський "антибандерівський" закон, який офіційно називається закон про Інститут національної пам'яті, передбачає до трьох років позбавлення волі за заяви про причетність поляків до злочинів, які були скоєні нацистською Німеччиною. Цим законом на території Польщі забороняється використовувати термін "польські концтабори", визнавати участь Польщі у Голокості, а також заперечувати "злочини українських націоналістів".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина різко засудила польський "антибандерівський" закон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?