Словаччину потрясло вбивство журналіста: президент виступив з гучною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Словаччину потрясло вбивство журналіста: президент виступив з гучною заявою

Словаччину потрясло вбивство журналіста: президент виступив з гучною заявою
Джерело:  Reuters

У Словаччині можуть відбудуться дострокові вибори. З такою ініціативою виступив президент Андрій Киска після вбивства журналіста німецького-швейцарського видавництва Axel Springer Яна Кучака і його дівчини Мартіни Кушнірової.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Суд ухвалив рішення по затриманому в Білорусі українцю

Президент Словаччини бачить тільки два варіанти повернення довіри народу, який вражений вбивством журналіста-розслідувача. На його думку, повернути довіру людей можна тільки зміною уряду або достроковими виборами в країні.

Нагадаємо, про вбивство журналіста в Словаччині стало відомо 26 лютого. Тіла Яна Кучака і його нареченої знайшли в будинку журналіста. У поліції заявили, що ймовірним мотивом вбивства є журналістська діяльність Яна.

Пізніше уряд Словаччини оголосив нагороду в 1 млн євро за інформацію, яка допоможе в розслідуванні вбивства журналіста. Кілька днів тому поліція повідомила, що по даній справі затримала одну людину.

2 березня в Словаччині тисячі людей вийшли на вулиці вшанувати пам'ять вбитого журналіста. Подібні акції пройшли в 25 містах країни і столиці Братиславі. Активісти в ході демонстрації тримали в руках банери з написами: "Геть, мафія, з моєї країни", "Атака на журналістів - напад на всіх нас".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Луценко зробив важливу заяву щодо розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?