Онищенко даватиме ФБР показания проти українських корупціонерів, - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

Онищенко даватиме ФБР показания проти українських корупціонерів, - ЗМІ

Онищенко даватиме ФБР показания проти українських корупціонерів, - ЗМІ
Джерело:  fakty.ictv.ua

Український олігарх Олександр Онищенко підписав договір з Міністерством юстиції США. Екс-нардеп планує розповісти американським прокурорам про корпоративні схеми українських політиків, повідомляє ФАКТИ.ICTV, передає ONLINE.UA.

Група співробітників ФБР і Мін’юсту чартерним рейсом прилетіла в Мадрид, куди від українського правосуддя втік Онищенко. Мільярдер вже підписав угоду з федеральним прокурором США, передають  "Українські новини".

Видання стверджує, що за корупційні схеми українських політиків Онищенку пообіцяли політичний притулок в США. Екс-нардеп назвав Нью-Йорк своїм улюбленим містом. Можна припустити, що саме там він осяде.

Нагадаємо в Україні колишнього регіонала Олександра Онищенка звинувачують в організації корупційної газової схеми. Підконтрольні Онищенку підприємства добували газ за договорами спільної діяльності з держкомпанією Укргазвидобування. Через фіктивні біржі збували паливо за ціною значно нижче собівартості фірмам-посередникам. А ті – в кілька разів дорожче продавали його на ринку. Зароблені кошти ділки виводили за кордон.

Таким чином, екс-нардеп завдав державі 3 мільярди збитків. В Україні Онищенку загрожує до 12 років в’язниці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?