Відомий фолк-гурт переспівав український романс, привласнений росіянами: опубліковано аудіо
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

Відомий фолк-гурт переспівав український романс, привласнений росіянами: опубліковано аудіо

Відомий фолк-гурт переспівав український романс, привласнений росіянами: опубліковано аудіо
Джерело:  online.ua

Фолк-гурт MniShek записав нову версію відомого українського романсу XIX століття, який в Росії вважають своїм культурним надбанням. Романс "В саду осіннім айстри білі" був популярний в Україні аж до 60-х років минулого століття, але після цього був цинічно привласнен російським композитором Борисом Терентьєвим, який представив громадськості "свій хіт" під назвою "Вот кто-то с горочки спустился".

Аудіо-версія українського романсу у виконанні MniShek був опублікований на YouTube, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: На вершині: Pianoбой і Morphom стали найкращим українським дуетом

У коментарях до сучасної версії українського романсу преставники музичного колективу вказали, що прагнули посилити основний настрій пісні, передати атмосферу трагічних почуттів, пов'язаних з першими розчаруваннями, з першим коханням і сердечним болем.

Українцям сподобалася нова версія романсу. Вони подякували MniShek за відмінну роботу.

"Дуже добре! Ніякої гімнастерки і горочек. Так тримати MniShek! Спасибі, що поставили окупантів на місце !!!", "Нове дихання прекрасного українського романсу. Дякуємо!", - написали користувачі мережі в коментарях до відео.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український гурт "Друга ріка" зняв кліп за мотивами історичного екшна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?