Газпром пояснив зрив поставок газу в Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром пояснив зрив поставок газу в Україну

Газпром пояснив зрив поставок газу в Україну
Джерело:  ТАРС

Газпром не став відновлювати поставки газу в Україну, оскільки спрямоване Нафтогазом доповнення до контракту не відповідало рішенням Стокгольмського арбітражу.

Про це розповів заступник голови правління Газпрому Олександр Медведєв, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

Читайте також: "Газова криза" в Україні: Нафтогаз вимагатиме компенсації від Газпрому

У Газпромі заявили, що в лютому Нафтогаз направив доповнення до контракту, яке нібито не повністю відповідало рішенням Стокгольмського арбітражу від 22 грудня 2017 року, а також містило умови, на які російська компанія не була готова піти, після чого Газпром і повернув передоплату.

"Не треба, як то кажуть, перекладати з хворої голови на здорову", - заявили в російській компанії.

Також Медведєв заявив, що хоче провести зустріч з українською стороною для обговорення зриву поставок газу, а також претензій в питанні відшкодування завданих Газпромом збитків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про завершення "газової кризи", яка сталася в Україні через зрив поставок російського газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?