Космічний шторм: ESA показало нове унікальне фото Сатурна
Категорія
Технології
Дата публікації

Космічний шторм: ESA показало нове унікальне фото Сатурна

Космічний шторм: ESA показало нове унікальне фото Сатурна
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилося нове грандіозне фото Сатурна, яке було зроблено аппаратом Cassini в момент унікального космічного явища, яке відбувалося на планеті в 2011 році.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт космічного агентства ESA.

Читайте також: NASA показало нові знімки з південного полюса Юпітера

Вчені пояснюють, що унікальне фото Сатурна під час грандіозного шторму були зроблені на відстані 2,2 мільйона кілометрів від газового гіганта. Вони підкреслюють, що тільки завдяки вдалому збігу Cassini виявився на орбіті навколо Сатурна під час шторму, так як це явище відбувається на газовому гіганті один раз в 30 років.

Космічний шторм на Сатурні (фото - esa.int)

Завдяки отриманому фото експерти отримали можливість вивчити турбулентні погодні та кліматичні характеристики газового гіганта. Вони дізналися, що саме цей шторм, який відображений на фото, був настільки потужним, що зміг порушити атмосферу на екваторі планети на відстані декількох десятків тисяч кілометрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше NASA показало перше "селфі" марсохода-ветерана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?