Порошенко посмертно нагородив вбиту в АТО медсестру ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Порошенко посмертно нагородив вбиту в АТО медсестру ЗСУ

Порошенко посмертно нагородив вбиту в АТО медсестру ЗСУ
Джерело:  online.ua

У переддень 8 березня український голова Петро Порошенко провів урочисту церемонію вручення державних нагород жінкам-військовослужбовицям. В ході заходу він також посмертно нагородив орденом "За Мужність" медсестру Сабіну Галицьку, яка загинула на Донбасі в результаті обстрілу бойовиків.

Відповідне відео було опубліковано на сторінці українського президента в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: На Донбасі вбили дівчину-медика: опубліковано фото

"За проявлені мужність, доблесть і героїзм сержантом Галицької під час виконання військового і службового обов'язку, за поданням міністра оборони України я, як Президент, як Верховний головнокомандувач прийняв рішення про нагородження Сабіни Галицької орденом "За мужність",- сказав Порошенко.

Голова України повідомив, що на сьогоднішній день в українській армії служать майже 25 тисяч жінок, близько трьох тисяч з яких займають офіцерські посади. Завдяки цим жінкам, на думку Порошенка, Україна завжди буде непереможною.

Також в ході свого виступу Порошенко додав, що свято 8 березня вже давно втратило політичне забарвлення у всьому світі. За словами українського голови, він вважає привітання жінок обов'язковим, запевнивши, що про скасування свята в Україні не може йти мови.

Раніше ONLINE.UA писав про різні версії походження свята 8 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?