Отруєння Скрипаля в Британії: стала відома важлива деталь
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля в Британії: стала відома важлива деталь

Отруєння Скрипаля в Британії: стала відома важлива деталь
Джерело:  The Telegraph

Колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні у власному будинку, а не на вулиці, як вважалося раніше. Поліцейський, який першим відвідав будинок екс-розвідника РФ, отримав серйозне отруєння нервово-паралітичним газом - на даний момент він знаходиться в лікарні в критичному стані.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Telegraph.

Читайте тажке: Велика Британія заявила про готовність бойкотувати ЧС-2018 в Росії

Джерело вказує, що отруєння отримав сержант Нік Бейлі. Він відвідав будинок колишнього російського шпигуна через кілька годин після того, як Сергій Скрипаль і його донька були виявлені в несвідомому стані. На підставі цього поліцейські прийшли до висновку, що Скрипаля отруїли у власному будинку. Тепер правоохоронці мають намір з'ясувати, яким чином нервово-паралітична речовина потрапила в будинок.

Слід додати, що Сергій Скрипаль і його дочка Юлія досі перебувають в реанімації у критичому стані. Не виключається, їх отруїли газом зарином, який застосовується у хімічній зброї.

Відомо, що в результаті отруєння Скрипаля також постраждали більше 20-ти чоловік. Всі вони були госпіталізовані з ознаками отруєння після контакту з нервово-паралітичною речовиною, якою отруїли колишнього російського розвідника.

Нагадаємо, Сергія Скрипаля, колишнього полковника ГРУ РФ, в 2006 році на батьківщині засудили на 13 років в'язниці за шпигунство на користь Британії. У 2010 році його було помилувано і передано США в обмін на інших агентів російських спецслужб, затриманих в 2010 році. Після цього Скрипаль отримав політичний притулок у Великій Британії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше британські поліцейські назвали тип отрути, якою був отруєний Скрипаль і його донька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?