Паралімпіада 2018: Україна отримала першу золоту медаль
Категорія
Спорт
Дата публікації

Паралімпіада 2018: Україна отримала першу золоту медаль

Паралімпіада 2018: Україна отримала першу золоту медаль
Джерело:  online.ua

У суботу, 10 березня, в південнокорейському Пхенчхані проходить перший день Паралімпіади-2018. Українські спортсмени тріумфально відкрили змагання - в перший день їм вдалося завоювати п'ять медалей, одна з яких золота.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт змагань.

Читайте також: У Пхенчхані завершилася Олімпіада-2018: яскраві фото та відео церемонії закриття

Перше "золото" на Паралімпіаді-2018 українці завоювали в біатлонній гонці на 7,5 км, в якій брали участь спортсмени з вадами зору. Олімпійським чемпіоном став Віталій Лук'яненко, який пройшов дистанцію без єдиного промаху за 19 хвилин і 51 секунду.

У цій же дисципліні українці також взяли "бронзу". Третє месце в біатлоні посів Анатолій Ковалевський, який з одним промахом подолав 7,5-кілометрову гонку за 20 хвилин і 42,5 секунди.

Серед медалістів першого дня Паралімпіади також присутня біатлоністка Людмила Ляшенко. Вони принесла збірній України першу медаль - нею стала "бронза". Слід зазначити, що Ляшенко стала дебютанткою Паралімпіади-2018. Вона брала участь в біатлонній гонці на 6 км серед спортсменок стоячи.

Ще одну бронзову медаль Україні приніс Ігор Рептюх. Він посів третє місце в біатлонній гонці на 7,5 км серед спортсменів стоячи. Паралімпієць подолав дистанцію за 19 хвилин і 27,6 секунд з одним промахом.

На рахунку української збірної на Паралімпіаді-2018 в перший день змагань з'явилася також срібна медаль. Її Україні принесла Оксана Шишкова, яка зайняла друге місце в змаганнях з біатлону серед спортсменок з порушенням зору.

За підсумками першого дня Паралімпіади-2018 Україна посідає четверте місце в загальному медальному заліку. На рахунку української збірної п'ять медалей. Лідерами рейтингу на сьогоднішній день є паралімпійці з США - вони завоювали три золоті медалі, одну срібну і одну бронзову.

З чудовим стартом на Паралімпіаді 2018 українських спортсменів вже привітав президент Петро Порошенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Пхенчхані визначився переможець Олімпіади-2018.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?