У НАТО присвоїли Україні важливий статус
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО присвоїли Україні важливий статус

У НАТО присвоїли Україні важливий статус
Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО визнало за Україною статус країни-аспіранта. Тим самим Північноатлантичний Альянс визнав прагнення України до набуття повноцінного членства в організації.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті НАТО, передає ONLINE.UA.

Читайте також: У Європі зробили обнадійливий прогноз про вступ України в НАТО

"На даний момент чотири країни-партнера задекларували своє прагнення (aspirations) до членства в НАТО: Боснія і Герцеговина, Грузія, колишня югославська республіка Македонія, а також Україна", - йдеться в документі.

Також в повідомленні є роз'яснення щодо статусу "країни-аспіранта", який отримала Україна. Цей статус визнає прагнення країни до членства в НАТО, а також надає запрошення приєднатися до Інтенсифікованого діалогу з НАТО щодо членства в Альянсі і пов'язаними з цим реформами.

Слід зазначити, що раніше в НАТО офіційно не визнавали прагнення України до членства в НАТО. Це питання також порушувалося на переговорах українського голови Петра Порошенка і генсека НАТО Йенса Столтенберга в лютому.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в НАТО назвали терміни вступу України в Альянс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?