Український паспорт потрапив в ТОП-100 самих бажаних в світі
Категорія
Україна
Дата публікації

Український паспорт потрапив в ТОП-100 самих бажаних в світі

Український паспорт потрапив в ТОП-100 самих бажаних в світі

Українське громадянство підвищило свою "цінність" у рейтингу, в який входять 199 країн. Український паспорт зайняв 91-у позицію в ТОП-100 самих бажаних паспортів в світі.

Про це повідомляється в дослідженні компанії Nomad Capitalist, передає ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

Читайте також: Україна піднялася в важливому світовому рейтингу

У 2017 році в даному рейтингу Україна посідала 112-е місце. Отже, в порівнянні з минулим роком, цінність українського паспорта підвищилася на 21 пункт.

Відзначається, що індекс цінності громадянства країн оцінювався на підставі п'яти чинників - по системі оподаткування, можливості мати подвійне громадянство, загальному сприйняттю держави громадянами світу, по системі безвізових поїздок та рівню свободи.

У рейтингу зазначено, що на сьогоднішній день український паспорт дозволяє в'їхати в 114 країн світу по безвізовому режиму або по візах, виданих за спрощеним порядком.

Лідерами рейтингу з самим "цінним" громадянством стали Люксембург, Ірландія, Швейцарія, Португалія і Швеція. Замикають список - Лівія, Ємен, Ерітея, Ірак і Афганістан.

Слід зазначити, що Росія в рейтингу бажаних паспортів займає 87-е місце, Грузія - 96-е, Білорусь - 127-е. Американський паспорт в ТОПі стоїть на 35-му місці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна потрапила в ТОП-30 найбільш "старих" країн світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?