МЗС запустило нову систему реєстрації українців, що виїжджають за кордон
Категорія
Україна
Дата публікації

МЗС запустило нову систему реєстрації українців, що виїжджають за кордон

МЗС запустило нову систему реєстрації українців, що виїжджають за кордон
Джерело:  Укрінформ

Фахівці українського МЗС створили і запустили систему ДРУГ для реєстрації українців, що виїжджають за кордон. Ця система спрямована на підвищення безпеки громадян України.

Про це повідомив Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Читайте також: В Україні вводиться новий порядок реєстрації мобільних абонентів

Погорельцев зазначив, що система ДРУГ не зобов'язує українців реєструвати свої дані при виїзді за кордон. Вона орієнтована на добровільну реєстрацію громадян України, які хочуть підвищити свою безпеку за межами країни.

Представник відомства підкреслив, що тільки за останній час МЗС проводив евакуацію українців з Непалу, Сирії, Лівії та Афганістану. Але природні катаклізми можуть трапитися не тільки в регіонах підвищеного ризику, а й в будь-якій країні.

Тому Погорельцев закликав українців реєструватися в системі ДРУГ. За його словами, в даний час вже 2000 українців скористалися цією можливістю.

Систему ДРУГ можна завантажити на смартфон. Вона дозволяє у розділі Карта світу знайти найближчі диппредставництва України в будь-якій країні, а також надає інформацію про особливості, митних правилах і ситуації з безпекою в тій країні, в яку збирається в'їхати чоловік.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада спростила ввезення імпортних авто в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?