Ґендерний баланс: в українських ЗМІ в два рази частіше стали згадувати жінок
Категорія
Україна
Дата публікації

Ґендерний баланс: в українських ЗМІ в два рази частіше стали згадувати жінок

Ґендерний баланс: в українських ЗМІ в два рази частіше стали згадувати жінок
Джерело:  online.ua

В українських онлайн-ЗМІ за останні чотири роки стали в два рази частіше згадувати жінок. В рамках дослідження ґендерного балансу, яке було проведено Інститутом масової інформації, на сьогоднішній день в 29% новинах жінки виступають героїнями, а в 24% - експертками.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт ІМІ.

Читайте також: Європейські практики підтримки жінок в українському бізнесі

За даними експертів, найчастіше жінок в новинах згадували під час зимової Олімпіади в Пхенчхані, а також в кримінальній хроніці. Зокрема, інтернет-ЗМІ найчастіше писали про медсестру ЗСУ Сабіну Галицьку, яка загинула на Донбасі під час обстрілів бойовиків, а також про студентку медуніверситету імені Богомольця Мукаддас Насирлаєву, яка покінчила життя самогубством.

У результатах дослідження зазначено, що жінками-героїнями новин найчастіше виступали: дружина українського голови Марина Порошенко, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, українська тенісистка Еліна Світоліна та ректорка НМУ імені Богомольця Катерина Амосова.

Жінками-експертками в українських ЗМІ найчастіше були: міністерка освіти і науки Лілія Гриневич, депутатки Ірина Луценко та Ірина Геращенко, заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, заступниця міністра фінансів Оксана Макарова. Експертками в ЗМІ також виступали Марина Порошенко і Юлія Тимошенко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українці стали більше довіряти жінкам в політиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?