Хакерська атака на МЗС Німеччини: викрадені документи по Україні та Brexit
Категорія
Світ
Дата публікації

Хакерська атака на МЗС Німеччини: викрадені документи по Україні та Brexit

Хакерська атака на МЗС Німеччини: викрадені документи по Україні та Brexit

Хакери, пов'язані з російськими спецслужбами, провели потужну кібератаку на сервери МЗС Німеччини. Вони викрали щонайменше шість документів, які пов'язані з Україною і виходом Великобританії з ЄС.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Der Spiegel.

Читайте також: США запідозрили Росію в хакерських атаках на сервера Олімпіади-2018

Джерело вказує, що найбільш від хакерської атаки постраждала урядова мережа Бонн-Берлін, яка раніше вважалася однією з найбільш захищених. Також наголошується, що атака була здійснена в 2016 році, а виявлена в кінці 2017 року.

Серед вкрадених файлів, за даними німецьких ЗМІ, є документи по переговорам ЄС з Україною і Білоруссю. Також хакери викрали документи про переговори Великої Британії і ЄС по Brexit.

В ході розслідування було встановлено, що кібератаку на урядові сервера Німеччини скоїла група Turla, яка також відома як Snake. Німецькі правоохоронці переконані, що вона діє в контакті з російськими спецслужбами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на початку березня в світі зафіксували найпотужніший кібератаку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?