Пропуск Собчак в Крим: в ДПС України озвучили рішення
Категорія
Політика
Дата публікації

Пропуск Собчак в Крим: в ДПС України озвучили рішення

Пропуск Собчак в Крим: в ДПС України озвучили рішення
Джерело:  УНН

Рішення про пропуск кандидата в президенти Росії Ксенії Собчак в Крим буде прийматися українськими прикордонниками в той момент, коли вона зробить спробу перетнути російсько-український кордон.

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає ONLINE.UA з посиланням на УНН.

Читайте також: Собчак розкрила справжні цілі Путіна на Донбасі

Таку відповідь Слободян дав на питання, чи дозволить Київ відвідати окупований Крим Ксенії Собчак, яка раніше звернулася в українське посольство за дозвілом відвідати окупований півострів з гуманітарною місією.

Голова МЗС України Павло Клімкін назвав запит Собчак "політичною шизофренією". При цьому в Мінінформполітиці вважають, що Собчак може відвідати анексований Крим з боку України після того, як Держприкордонслужба проведе належні перевірки. Якщо в ході цих перевірок з'ясується, що Собчак незаконно відвідувала півострів після його окупації Росією, то їй заборонять в'їзд в Україну терміном на три роки.

Слід зазначити, що український сайт "Миротворець" раніше вніс дані Ксенії Собчак в чорний список за порушення державних кордонів України при поїздці до Криму в квітні 2014 року. Тоді російська журналістка ще підтримувала анексію півострова, але зараз змінила свою позицію. На даний момент Собчак вважає, що Росія порушила міжнародні зобов'язання анексував український Крим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Москві напали на кандидата в президенти РФ Ксенію Собчак.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?