Політичний продукт РФ: СБУ показала нові докази по справі Рубана
Категорія
Події
Дата публікації

Політичний продукт РФ: СБУ показала нові докази по справі Рубана

Політичний продукт РФ: СБУ показала нові докази по справі Рубана
Джерело:  online.ua

Заарештований голова Центру звільнених полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан  з 2004 року вів проросійську діяльність в Україні. Він за кошти Росії створив кілька видавничих підприємств, які випускали агітаційні та пропагандистські матеріали про РФ.

Відповідний документ з фотодоказами був опублікований на офіційній сторінці СБУ в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: СБУ розповіла про плани Рубана: опубліковані відеодокази

У документі говориться, що Рубан з 2004 по 2008 роки створив не менше семи підприємств, які видавали підручники про Росію і її президента Путіна. Всі вони фінансувалися Москвою - урядовими грантами, Росспівробітництвом і фондами імені Єльцина і Долгорукого. Серед цих видань були книги: "Русь неросійська", "Русскій мір України", "Країнознавство Росії" та інші.

У 2013 році Володимир Рубан брав участь в роботі організації Віктора Медведчука "Український вибір". Матеріали Рубана пізніше були видалені з офіційного сайту "Українського вибору", але збереглися в кешованих версіях. У них він висловлювався проти вступу України в Митний союз, виступав за відмову від європейської інтеграції і поширював ідеї про федералізацію.

Також в матеріалах СБУ зазначено, що на самому початку сайт "Офіцерського корпусу" також був наповнений проросійськими матеріалами. Але пізніше діяльність Центру змінили, що сталося після Революції Гідності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд заарештував Володимира Рубана на два місяці без права внесення застави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?