Президент Китаю отримав право керувати країною довічно
Категорія
Політика
Дата публікації

Президент Китаю отримав право керувати країною довічно

Президент Китаю отримав право керувати країною довічно
Джерело:  BBC

Чинний голова КНР Сі Цзіньпін отримав право не переобиратися на посаду президента держави. На Всекитайських зборах народних представників було прийнято рішення прибрати з Конституціі країни пункти про обмеження роботи голови Китаю, який раніше міг правити країною тільки протягом двох 5-річних термінів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Читайте також: Порошенко зробив інтригуючу заяву про участь в президентських виборах

За дане рішення в Китаї проголосували 2958 народних представників. Тільки двоє з них виступили проти, а троє - утрималися. Новим законом Сі Цзіньпіна прирівняли до Мао Цзедуна, який з 1943 по 1976 роки був фактичним лідером країни.

Нагадаємо, другий президентський термін Сі Цзіньпіна закінчується в 2023 році. За традицією, за п'ять років до цього, чинний голова КНР оголошував свого наступника, який вводився до складу політбюро. Але в жовтні 2017 року, коли почався другий термін, Сі Цзіньпін не назвав свого наступника, що було розцінено як його бажання залишатися при владі довічно.

Місцеві китайські ЗМІ пишуть, що в даний час голова держави зосередив у своїх руках таку владу, "яку тут не бачили вже багато десятиліть". Саме тому, на думку журналістів, було прийнято рішення надати Сі Цзіньпіну право довічно правити державою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що на виборах президента Чехії переміг Мілош Земан.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?