У Польщі прийняли скандальний закон про роботу магазинів
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі прийняли скандальний закон про роботу магазинів

У Польщі прийняли скандальний закон про роботу магазинів
Джерело:  TVN24

У Польщі набув чинності черговий скандальний закон про заборону роздрібної торгівлі по вихідним. Відтепер, всі супермаркети і магазини вихідні по неділях, що обурює поляков.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TVN 24.

Читайте також: У США з'явиться перший супермаркет без кас і продавців

Закон про заборону роздрібної торгівлі у вихідні в Польщі набув чинності 1 березня. Він передбачає відмову від роботи супермаркетів по неділях. Дана заборона буде вводиться поетапно - спочатку магазинам заборонять працювати дві неділі на місяць (другу і третю), з 2019 році магазини будуть працювати тільки одну неділю в місяць до повної відмови. Таким чином наступний недільний шопінг буде дозволений полякам тільки 25 березня.

При цьому заборона на роботу по неділях не поширюється на пекарні, кондитерські, АЗС та сувенірні лавки. Також полякам можна купувати товари в ці дні в онлайн-магазинах.

Місцеві профспілки обурені даними нововведеннями. Вони відзначають, що вже роботодавці тиснуть на робочих по п'ятницях і суботах, змушуючи їх працювати більше через наплив людей.

При цьому польська влада закликала громадян країни звертати увагу на всі порушення даного закону і повідомляти про виявлені факти в відповідні інспекції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні планують відкрити магазини IKEA.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?