Мешканці "ЛДНР" обурені новими заборонами на в'їзд в Росію
Категорія
Події
Дата публікації

Мешканці "ЛДНР" обурені новими заборонами на в'їзд в Росію

Мешканці "ЛДНР" обурені новими заборонами на в'їзд в Росію
Джерело:  online.ua

Російська влада зобов'язує жителів окупованого Донбасу поміняти номера авто на українські. Машини з номерами "ЛДНР" не визнаються російським митниками, тому їх не пропускають на територію РФ.

Про це повідомила Держприкордонслужба України, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Тільки на запрошення: жителі "ЛДНР" обурені обмеженнями на в'їзд в Росію

У повідомленні українського прикордонного відомства наводиться приклад того, що Росія забороняє в'їзд авто на номерах "ЛДНР". Зокрема зазначено, що 5 березня з такою проблемою зіткнувся "глава" Гірницької районної адміністрації окупованій Макіївки Сергій Голощапов. "Чиновника" зобов'язали поміняти номера "ДНР" на українські, пригрозивши штрафом і евакуацією машини при порушенні даної вимоги.

У Держприкордонслужбі назвали це театром абсурду на "російсько-республіканській арені", підкресливши, що документи фейковик республік не визнають навіть в РФ. При цьому у відомстві нагадали, як глави "ЛДНР" запевняли місцевих жителів, що з їх "документами" буде простіше потрапити в Росію.

В ДПСУ додали, що неодноразово фіксували відмови російської сторони на в'їзд жителям Донбасу за документами "ЛДНР". У повідомленні відомства зазначено, що цей факт в черговий раз підтверджує, що ніякі документи самопроголошених республік ніколи офіційно не визнають ніде.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія змінила правила перебування в країні для жителів окупованого Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?