У Франції помер легендарний модельєр
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції помер легендарний модельєр

У Франції помер легендарний модельєр

У Франції помер відомий модельєр Юбер де Живанши. Засновник модного будинку Givenchy пішов з життя на 92-му році з природних причин.

Про смерть великого кутюр'є повідомило агенство AFP, передає ONLINE.UA.

Читайте також: У Росії помер відомий радянський актор

Смерть Юбера де Живанши настала ще 10 березня, але про це стало відомо тільки через кілька днів. Модельєр помер у своєму маєтку уві сні.

Нагадаємо, законодавець моди XX століття народився в 1927 році. У 17-річному віці він переїхав до Парижу, де закінчив Школу витончених мистецтв.

Модний будинок Givenchy кутюр'є заснував в 1952 році. На той момент йому було всього 25 років. Таким чином Юбер де Живанши став наймолодшим творцем високої моди в світі.

Серед відомих клієнтів дизайнера були: Жаклін Кеннеді, Одрі Хепберн, Марія Каллас, Марлен Дітріх, Грета Гарбо. При цьому він був не тільки виробником продукції "від кутюр", але і створив лінію готового одягу.

Остання колекція Юбера де Живанши вийшла в 1995 році, після чого він оголосив, що залишає світ високої моди. Останні 20 років життя дизайнер писав картини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Швеції помер засновник всесвітньо відомої компанії IKEA Інгвар Кампрад.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?