Росія утилізує найпотужнішу ракету в світі: стала відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія утилізує найпотужнішу ракету в світі: стала відома причина

Росія утилізує найпотужнішу ракету в світі: стала відома причина
Джерело:  РІА Новини

Росія планує утилізувати балістичну ракету "Сатана", яка вважається однією з найпотужніших ракет в світі. Причиною тому стала відсутність комплектуючих, які виробляються тільки в Україні.

Про це заявив заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.

Читайте також: У Пентагоні відреагували на ядерні погрози Путіна

Він уточнив, що "Сатана" була вироблена ще в 80-і роки, але до сих пір стоїть на бойовому чергуванні. За словами Борисова, ліквідація ракети пов'язана з її застарілою системою. Росія планує замінити "Сатану" міжконтинентальною балістичною ракетою "Сармат".

При цьому головний редактор журналу "Арсенал Вітчизни", полковник Віктор Мураховський вважає, що в Міноборони приховують справжню причину утилізації "Сатани". Він нагадав, що деякі комплектуючі ракети виробляються виключно в Україні, поставки з якої були припинені.

"Оскільки виробництво деяких комплектуючих на території нашої країни не було, відновлювати його сенсу немає: довелося б вкладати великі гроші у відновлення виробництва компонентів, які вже не є сучасними", - пояснив Мураховський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін продемонстрував політ нової російської крилатої ракети з ядерним двигуном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?