Отруєння Скрипаля: Британія пред'явила Росії ультиматум
Категорія
Світ
Дата публікації

Отруєння Скрипаля: Британія пред'явила Росії ультиматум

Отруєння Скрипаля: Британія пред'явила Росії ультиматум
Джерело:  online.ua

Велика Британія закликає Росію "надати правдоподібне пояснення", як розроблена в РФ нервово-паралітична речовина класу "Новачок" опинилася в Англії.

Про це розповіла прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Британія готова винести офіційні звинувачення Росії

Було встановлено, що саме речовину класу "Новачок" використали для отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

Росію закликали прояснити, як вона потрапила на територію Великої Британії. "Якщо правдоподібна відповідь не буде надана, ми будемо розцінювати цю дію як незаконне застосування сили РФ проти Великої Британії", - підкреслила Мей.

Варто зауважити, що ветеран спецслужб, сенатор Ігор Морозов вже заявив, що Росія нібито припинила випуск "Новачка" і знищила всі його запаси, і звинувачення проти РФ, - частина спланованої атаки. За його словами, випуск хімічної зброї припинився ще в 1990-ті, в той час як останній кілограм бойових отруйних речовин РФ знищила в вересні 2017 року.

У той же час, він припустив можливість виробництва "Новачка" підпільно: "Для цього необхідні лабораторні умови, спеціальне обладнання та відповідні фахівці, звичайна людина на коліні цього не зробить".

Як повідомляв ONLINE.UA, Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в їх власному будинку. Також серйозно постраждав поліцейський, який їх знайшов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?