Західні журналісти взялися розслідувати незаконну діяльність Льовочкіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Західні журналісти взялися розслідувати незаконну діяльність Льовочкіна

Західні журналісти взялися розслідувати незаконну діяльність Льовочкіна
Джерело:  golos.ua

12 березня про те, що екс-глава Адміністрації президента України Сергій Льовочкін може стати свідком у справі американського політтехнолога Пола Манафорта, написали відразу два авторитетних західних видання - європейське EU Reporter  і американське U.S. News, повідомляє ІА « Голос UA », передає ONLINE.UA.

Журналісти відзначають, що про співпрацю Льовочкіна з Манафортом це стало відомо 2 березня 2018 року, коли екс-президент втікач України Віктор Янукович провів прес-конференцію в Москві, в ході якої підтвердив інформацію про те, що американський політтехнолог Пол Манафорт працював з Партією регіонів. Однак, за словами Януковича, йому не відомо про фінансову сторону питання, оскільки з Манафортом вела справу його адміністрація, на чолі якої був керівник АПУ Сергій Льовочкін.

«З огляду на цю інформацію, колишній глава АПУ може володіти цінною інформацією у справі за обвинуваченням екс-глави виборчого штабу Дональда Трампа (чинний президент США з 20 січня 2017 го, - ред.) у відмиванні коштів», - зазначають західні журналісти.

Про те, що саме Льовочкін контактував з Манафортом, 10 лютого 2018 року розповів американський журналіст Френк Фоер, раніше опублікував розслідування про американського політтехнолога в виданні The Atlantic.

Автори матеріалу зазначають, що в прес-службі Сергія Льовочкіна припущення журналіста назвали «хибними і не відповідають дійсності». При цьому журналісти додають, що «...після заяви Януковича стає очевидним, що Льовочкін може брехати».

Журналісти також підкреслили, що НАБУ з 27 травня 2017 року веде кримінальне провадження за фактом можливого незаконного збагачення Льовочкіна. «Зокрема, бюро зацікавилось української та зарубіжної нерухомістю депутата», - йдеться в статті.

Також в статті наводиться рішення французького суду про арешт маєтків Льовочкіних в Ніцці.

«Інформація про арешт згаданої нерухомості міститься в реєстрі судових рішень: http://www.piquet-molitor.com/. Також факт накладення арешту підтверджує один з депутатів Верховної Ради України», - підкреслили автори публікації.

Американські та європейські ЗМІ також підкреслили, що «у відповідь на депутатський запит в березні 2018 року НАБУ заявило, що включило в провадження за фактом незаконного збагачення Сергія Льовочкіна документи про арешт його французьких активів».

Журналісти акцентували увагу на тому, що «згідно з документами, оприлюдненими в журналістському розслідуванні про вілли Льовочкіна в Ніцці, ці об'єкти нерухомості були придбані в липні 2011-го».

«Якщо це припущення підтвердиться, то нинішній народний депутат України Сергій Льовочкін виявиться цінним свідком у справі колишнього глави штабу Дональда Трампа. Українці ж, нарешті, дізнаються, яким чином екс-глава Адміністрації побіжного президента обзавівся елітною нерухомістю», - роблять висновок західні автори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?