Морально застаріла: МОЗ України скасував первинну меддокументацію
Категорія
Україна
Дата публікації

Морально застаріла: МОЗ України скасував первинну меддокументацію

Морально застаріла: МОЗ України скасував первинну меддокументацію
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я України скасувало талони, обов'язкові медичні карти для вступу і звітність по диспансерному огляду.

Про це поінформували в прес-службі МОЗ, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Медреформа в Україні: названі терміни для вибору сімейного лікаря

З вівторка, 13 березня, замість паперових талонів існує "Журнал реєстрації амбулаторних пацієнтів", куди інформація буде автоматично переноситися з амбулаторної картки; при цьому, діагноз і дії лікаря будуть вноситися в журнал кодами міжнародної класифікації первинної медичної допомоги ICPC-2. Також лікарі більше не повинні звітувати про обов'язкові відвідини пацієнта, - тільки про кількість звернень і відвідувань.

Медичні карти більше не будуть вимагати в обов'язковому порядку при вступі до школи чи дитячого садочка. Зникнуть і "медкарти студента".

З середини 2018 року замість обов'язкового регулярного огляду здорових людей введуть скринінгові огляди груп ризику.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Міністерстві охорони здоров'я розповіли про статистику захворюваності онкологією в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?