День числа Пі: цікаві факти та історія свята
Категорія
Світ
Дата публікації

День числа Пі: цікаві факти та історія свята

День числа Пі: цікаві факти та історія свята
Джерело:  online.ua

14 березня в 1:59:26 любителі математики у всьому світі відзначають неофіційне свято - День числа Пі, повідомляє ONLINE.UA.

Свято започаткував в 1987 році фізик Ларрі Шоу. Він зауважив, що в американській системі запису дат (місяць/число) дата 14 березня - 3/14 - і час 1:59:26 збігається з першими розрядами числа π = 3,1415926...

Читайте також: Макс Борн - 135 років від дня народження одного з творців квантової механіки

Число Пі (π) – це математична константа, що виражає відношення довжини кола до довжини її діаметру. У цифровому вираженні π починається як 3,1415926... і має нескінченну математичну тривалість.

Святкування проводиться досить весело, а у багатьох країнах на честь числа "Пі" навіть організовують кулінарні поєдинки. У цей день треба спекти пиріг із зображенням грецької букви π або з першими цифрами самого числа, розв'язувати математичні задачі й загадки, водити хороводи навколо предметів, пов'язаних з цим числом.

Google створив спеціальний Дудл з нагоди Дня числа Пі.

Дудл від Google до Дня числа Пі

Примітно, що в цей же день народився Альберт Ейнштейн - творець теорії відносності і помер Стівен Хокінг - видатний фізик-теоретик.

Як повідомляв ONLINE.UA, у британському Кембриджі в віці 76 років помер Стівен Хокінг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?