«Рівність у політиці»: у Дніпрі обговорили питання ґендерної рівності в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

«Рівність у політиці»: у Дніпрі обговорили питання ґендерної рівності в Україні

«Рівність у політиці»: у Дніпрі обговорили питання ґендерної рівності в Україні
Джерело:  online.ua

У Дніпрі 13 березня пройшов медійний марафон «Рівність у політиці», присвячений обговоренню рівного доступу до участі у політиці на всіх рівнях та спрямований на заохочення публічного діалогу стосовно переваг ґендерної рівності в політиці. Організатором виступив Національний Демократичний Інститут Міжнародних Відносин (НДІ) в Україні.

У рамках марафону обговорювали, як створити політичне середовище в Україні, в якому кожен та кожна зможе реалізувати свій потенціал, які механізми реалізації своїх політичних прав на національному та місцевому рівнях сприятимуть ґендерній рівності та як ґендерно-чутливе містобудування може забезпечити рівні можливості для всіх. Серед учасників марафону: політики, державні службовці, лідери громадської думки, представники медіа та громадянського суспільства.

Олена Єна, директорка програми «Жінки-Лідерки»  NDI  в Україні у першій панельній дискусії зазначила, що 52% українських громадян хотіли би бачити і жінок і чоловіків у рівній мірі залученими до політичного життя.

Тамара Огородова, голова Запорізького благодійного фонду «Єдність за майбутнє» підкреслила, що ті ОТГ Запорізької області, головами яких є жінки, є більш успішними та упорядкованими, в тому числі візуально.

«Наразі питання гендерної рівності в Україні зводиться до того, що ця проблема не розкрита на національному рівні. Так відбувається не тому, що жінки недопрацьовують, а тому, що чоловіки-політики не приділяють цій темі уваги. Я за революційні зміни в ґендерній політиці. Успіх України не на 50, а на 90 відсотків залежить від жінок. Якщо жінки будуть в належній мірі представлені в політиці на всіх рівнях, тоді будуть реконструйовані дороги, будуть привітні села та робочі місця. На регіональному рівні не вистачає комунікації, тому медійний марафон НДІ «Рівність у політиці» є дуже важливим», - додала Лариса Римар, депутатка Тернопільської обласної ради, голова депутатської групи «Рівні можливості».

Важливо, що одним з досягнень НДІ є робота з українськими партіями, які включили у свою діяльність окремий стратегічний напрямок - роботу з жінками, адже рівні права та можливості для участі в управлінні державою, своєю громадою – це необхідна умова для подальшого демократичного поступу України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?