В Україні вступили в силу нові правила поховання людей: з'явилися роз'яснення
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні вступили в силу нові правила поховання людей: з'явилися роз'яснення

В Україні вступили в силу нові правила поховання людей: з'явилися роз'яснення
Джерело:  online.ua

З 15 березня 2018 року в Україні вступили в силу нові правила поховання людей. Дозвіл на похорон буде надаватися тільки за рішенням суду, але тільки в тому випадку, якщо людина померла насильницькою смертю.

Роз'яснення щодо нововведень було опубліковано на сайті Апеляційного суду Івано-Франківської області, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Кабмін хоче змінити механізм нарахування пенсій в Україні

У суді пояснили, що дійсно відтепер будь-яку експертизу, в тому числі судово-медичну, призначатиме суддя, а не слідчий. Але ці нововведення не торкнуться тих людей, які померли природною смертю. Для їх поховання судове вирішення не знадобиться.

Таким чином в суді відповіли на інформацію, яка ввела в оману українців. Раніше повідомлялося, що нові правила поховання людей торкнуться всіх, в зв'язку з чим не можна буде поховати родичів без судового дозволу.

"Зміни, внесені в кримінальне процесуальне законодавство, жодним чином не стосуються тих, хто помер природним шляхом. У кримінальному ж виробництві така експертиза проводилася завжди, проте змінено порядок її призначення", - підкреслили в суді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні вводиться новий порядок реєстрації мобільних абонентів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?