В Україні зміняться правила виклику лікаря додому - Супрун
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні зміняться правила виклику лікаря додому - Супрун

В Україні зміняться правила виклику лікаря додому - Супрун
Джерело:  online.ua

В Україні змінюються правила виклику лікаря додому. Відповідно до нової моделі, лікар по телефону буде консультувати пацієнтів.

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Морально застаріла: МОЗ України скасував первинну меддокументації

Коментуючи дане нововведення, Супрун пояснила, що час, який лікар витрачає на візит до пацієнта додому прирівнюється до трьох консультацій пацієнтів. Щоб у лікаря з'явилася можливість допомогти більшій кількості пацієнтів і потрапити швидше до тих, кому терміново потрібен огляд лікаря і хто не в змозі відвідати амбулаторію, правила виклику лікаря додому були змінені.

У зв'язку з цим в поліклініках скасували Книгу запису викликів лікарів додому. Уся звітність про прийоми, проведені лікарем в день, зводиться до чотирьох цифр: загальна кількість звернень дорослих і дітей і кількість відвідувань дорослих і дітей на дому.

Нові правила запрацюють в Україні з квітня, коли українці виберуть собі сімейних лікарів і укладуть з ними декларацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Супрун назвала терміни для вибору сімейного лікаря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?