Велика Британія готує ще одну жорстку відповідь Росії на отруєння Скрипаля
Категорія
Світ
Дата публікації

Велика Британія готує ще одну жорстку відповідь Росії на отруєння Скрипаля

Велика Британія готує ще одну жорстку відповідь Росії на отруєння Скрипаля
Джерело:  Reuters

Британія вирішила повністю відмовитися від російського газу в рамках відповіді Москві за отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Читайте також: Великобританія висунула гучні звинувачення РФ на СБ ООН: Москва різко відреагувала

Голова британського уряду має намір обговорити з ЄС нових постачальників газу, щоб замінити російське блакитне паливо. Відзначається, що на сьогоднішній день третина природного газу Великобританія отримує з РФ.

Це рішення Тереза Мей прийняла в ході підготовки заходів у відповідь Росії на отруєння Скрипаля. Раніше Британія вже заявила про висилку 23 російських дипломатів з країни.

У Москві на це різко відреагували. Там також вирішили вислати британських дипломатів з Росії у відповідь Лондону.

Така реакція Кремля обурила міністра оборони Великобританії Гевіна Вільямсона. Він заявив, що Росії слід "відійти і заткнутися", а не готувати відповідь Лондону. Вільямсон пригрозив, що якщо РФ вишле дипломатів Великобританії з країни, то Лондон піде на крайні заходи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія зважилася на відповідні заходи проти Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?